Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika SOS!!

Főoldal » Középiskola » Matematika
353
Képet csatolok. Be helyettesítés plusz ellenőrzés kellene. Előre is köszönöm!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`{(7x+4y=5),(-5x-6y=9):}=>{(x=5/7-4/7y),(-5x-6y=9):}`

`-5*(5/7-4/7y)-6y=9`

`-25/7+20/7y-6y=9`

`-25/7+20/7y-42/7y=9`

`-25+20y-42y=63`

`-25-22y=63`

`-22y=88`

`color(red)(y=-4)`


`x=5/7-4/7*(-4)=color(red)(3)`



Ellenőrzés:
`7*3+4*(-4)=5`

`21-16=5`

`5=5`



`-5*3-6*(-4)=9`

`-15+24=9`

`9=9`
0