Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Trigonometria

Főoldal » Középiskola » Matematika
304
Egy lejtős út hossza 246 méter, a vízszintessel alkotott hajlásszöge 6,8°. Milyen magasra visz a lejtő?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
https://ehazi.hu/q/55222/matematika-egy-lejtos-ut-hossza-246-meter-a-vizszintessel-alkotott-hajlasszoge-68-fok-milyen-magasra

`sinα=(szembeni befogó)/(átfogó)`
`sin6.8°=m/246`
`246*sin6.8°=m`
`m=29.127(m)`
Módosítva: 2 éve
0