Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Változó mozgások

Főoldal » Középiskola » Fizika
333
Kérlek segítsetek!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
Az adatokat a diagramról lehet leolvasni.
`t_1=0,5 h`
`v_1=90 (km)/h`
`t_2=0,25 h`
`v_2=72 (km)/h`

Számolt adatok:
`s_1=v_1*t_1=45km`
`s_2=v_2*t_2=18km`

Az átlagsebesség a következőképpen számolható:
`v_(atl)=(s_(osszes))/(t_(osszes))`
`v_(atl)=(s_1+s_2)/(t_1+t_2)`
`color(red)(v_(atl))=63/(0,75)=color(red)(84 (km)/h)`


//Ha segített a válaszom, kérlek jelöld megoldásnak. Köszönöm szépen
Módosítva: 2 éve
0