Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egyenlet

Főoldal » Általános iskola » Matematika
329
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

2
e) `1.2-[(5/3-5/4)*6/5]/(1.5)` Közös nevezőre hozom a belső zárójelen belül lévőket
`1.2-[(20-15)/12*6/5]/(1.5)` Elvégzem az összevonást
`1.2-[5/12*6/5]/(1.5)` Elvégzem a szorzást és egyben egyszerűsítek is
`1.2-(1/2)/(1.5)` az `1.5=3/2` Törttel törtet úgy osztok, hogy a nevezővel szorzok
`1.2-1/2*2/3` elvégzem a szorzást
`1.2-1/3` `1.2=6/5` közös nevezőre hozok
`(18-5)/15=13/15`

d) `16/25+3.92-53/100` a `3.92=392/100` Közös nevezőre hozok
`(64+392-53)/100=403/100=4.03`
Módosítva: 2 éve
0

f) `3(2/15)+(1/9)/(1(2/3))-(1/2)*4(2/5)`
`47/15+(1/9)/(5/3)-(1/2)*(22/5)`
`47/15+(1/9)*(3/5)-(1/2)*22/5)`
`47/15+3/45-22/10`
`(282+6-198)/90`
`90/90=1`
0