Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika házi

Főoldal » Középiskola » Fizika
310
Hogyha V1= 54km/h
V2= 72km/h
Akkor hogy kell kiszámolni a d=? És a t=?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
fizika
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
Először is: egyenes vonalú egyenletes mozgásról van szó?
Ha igen, akkor ez két különböző mozgás. d kiszámolása: `d=v*t rarr t=d/v`.

Ha gyorsuló mozgás, akkor `Deltav=v_2-v_1`, ekkor `a=(Deltav)/t`, ebből `t=(Deltav)/a` , valamint `d=v_1*t+1/2*a*t^2`.

Akármelyik is a helyzet, a kérdezett adatokat nem lehet kiszámolni, mert ahhoz, hogy tudjuk pl. a d-t (megtett út), szükséges az idő, vagy az időhöz szükséges az út (vagy gyorsuló mozgásnál a gyorsulás).
0