Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika SOS!!

Főoldal » Középiskola » Matematika
375
Képet csatolok. Be helyettesítés kell ellenőrzés.
2. Feladat a,
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
a.)
`{(2x-3y=7),(4x+y=7):}=>{(2x-3y=7),(y=7-4x):}`

`2x-3*(7-4x)=7`

`2x-21+12x=7`

`14x=28`

`color(red)(x=2)`


`y=7-4x=7-4*2=color(red)(-1)`



Ellenőrzés:
`2*2-3*(-1)=7`

`4+3=7`

`7=7`



`4*2+(-1)=7`

`8-1=7`

`7=7`
0