Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika

Főoldal » Középiskola » Fizika
372
Egy centrifuga 60 fokot tesz meg 10 ms alatt. Mennyi a szögsebesség?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
`∆phi=60°=pi/3`

`Deltat=10 ms=0,01 s`

`omega=?`

A szögsebesség (`omega`) az adott idő alatti szögelfordulást jelenti, tehát `omega=(Deltaphi)/(Deltat)`.

`color(red)(omega)=(pi/3)/(0,01)=color(red)(104,7 1/s)`
0