Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valaki levezetne?

Főoldal » Általános iskola » Matematika
453
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Gondolom ez nem általános iskolás feladat. Írd át az adataidat.

a)
`3sqrt6=sqrt(9·6)=sqrt(54)`
`4sqrt5=sqrt(16·5)=sqrt(80)`
`5sqrt3=sqrt(25·3)=sqrt(75)`
Rakd sorba őket...

b)
`log_3(1/27)=log_3(1/3^3)=log_3(3^(-3))=-3`
`(-6)^(-1)=1/(-6)=-1/6`
`root(3)(-8/(27))=root(3)(-2^3/(3^3))=-root(3)((2/3)^3)=-2/3`
Rakd sorba...
0