Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Valószínűségszámítás, kombinatorika

Főoldal » Középiskola » Matematika
384
Nem tudom hova tenni a feladatokat! A tanárnő az elmúlt 1 évben szinte végig hiányzott kellene a segítségetek!!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
2.)
a) 100%, mivel 2 kockával a legnagyobb érték a 12, ami dobható és 12 < 16
b) 0%, mivel 2 kockával a legnagyobb érték a 12, ami dobható és így nem lehet 12-nél nagyobbat dobni
c) kedvező kimenetelek száma/össze kimenetel szám -> 4/6^2 -> 4/36 -> 1/9 -> 11.11%
(Ötöt ugyebár így lehet dobni: 1-4; 2-3; 3-2; 4-1, ami 4 eset)

3.) Páratlan csak akkor lehet, ha kétszer az 1-est jön ki, így összesen 4 esetünk van és abból 1 kedvező:
1-1; 2-1; 1-2; 2-2, ezért 1/4 vagyis 25% a valószínűsége.

4.)
a) 1/5 vagyis 20%, mivel 5 esetből egy kedvező van (piros lesz)
b) 4/5 vagyis 80%, mivel 5 esetből 4 kedvező van (bármi más kivéve piros)
c) 2/5 vagyis 40%, mivel 5 esetből 2 kedvező van (vagy barna vagy kék)
d) 2/5 vagyis 40%, mivel 5 esetből 2 kedvező van (nem lesz se fehér, se piros, se sárga)

5.) 1/(90 alatt az 5) -> 1/(90c5) vagy (5/90)*(4/89)*(3/88)*(2/87)*(1/86) -> 1 : 43949268

6.) ((85c1)*(5c4))/(90c5) -> 1 : 103.410

Igazából itt az 5 jó számból nekünk 4 kell, ezért 5 alatt a 4 és a maradék 85-ből mindegy melyik egy ezért 85 alatt az 1.

7.) 7*(7-1)/2 -> 21 kézfogás, mivel saját magával nem fog kezet onnan a -1 és azért kell osztani 2-vel, mert mindkét személy szemszögéből történt 1-1 kézfogás, viszont attól még az csak 1 kézfogás.

8.) 14/19 -> 73,685%, mivel jó/összes esetet számolunk.

9.) 11/19 -> 57,895%, mivel jó/összes esetet számolunk.

10.) 5 / (5 + x) = 0,1 -> x = 45, tehát 45 golyót kell.

11.) 6 / (6 + x) = 0,75 -> x = 2, tehát 2 golyót kell.
0