Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Felszín és térfogat számítás

Főoldal » Középiskola » Matematika
864
Sziasztok lenne egy pár feladat amiben segítséget szeretnék kérni! köszönöm előre is!

1, Egy kocka testátlója 3 cm-rel hoszabb mint az oldaléle. Mekkora a kocka felszíne és térfogata?

2, Ha egy téglatest éleinek hosszát 1, 3, illtve 5 cm-el megnöveljük akkor olyan kockát kapunk amelynek térfogata 1 dm³. Mekkora a téglatest felszíne?

3, Egy téglatest két éle 12 cm és 9 cm a testátlója √325 cm hosszú. Mekorra a téglatest felszíne és térfogata?

4, Egy szabályos háromszög alapú egyenes hasáb alapéle 12 cm magassága 20 cm. Mekkora a hasáb felszíne és térfogata?

5, ezt a feladatot így kaptam:
V= 7500 cm³
a:b:c= 3:4:5
mekkor a felszíne?


nagyon szépen köszönöm előre is!!!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

3
1. A kocka felszínét kiszámolhatod a következő képen :6*x+12 ahol a kocka oldalainak hozza így kiderül.
A kocka térfogatának a képlete: x^3
2.2*(a*b+b*c+c*a)
3.a*b*c* a Testátlója meg 125cm
4.felszíne:(sqrt(3)*a^2)/4+3*a*h)
sqrt=négyzetgyök
5.2*(7500*3+3*4+4*7500)=
=2*(22500+12+30000)=
=2*52512=105024cm 2
-1

Csatoltam képet.
0

Csatoltam képet.
0