Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SOS - Fizika 11.osztály

Főoldal » Középiskola » Fizika
538
A méhek „üresen” 8 m/s, virágporral 6, 5 m/s
sebességgel repülnek.
Milyen messzir ̋ol hozhatnak haza virágport fél óra alatt?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
A méhek egyenes vonalú egyenletes mozgást végeznek. Jelöljük az általuk félóra alatt maximálisan megtehető utat x-szel.
`t=0,5h=30p=1800s`
`v_(oda)=8m/s`
`v_(vissza)=6,5m/s`
`x=?`

Odafele 8 m/s sebességgel halad, és x utat tesz meg, tehát az ehhez szükséges idő: `t_(oda)=x/8`.
Visszafele 6,5m/s sebességgel szintén x utat tesz meg, vagyis `t_(vissza)=x/6,5`.

`t_(oda)+t_(vissza)=t`
`x/8+x/6,5=1800`
`14,5x=93600`
`color(red)(x=6455,17m)`

Tehát maximum 6455,17m=6,455km távolságból hozhatnak virágport.


//Ha segített a válaszom, kérlek jelöld megoldásnak. Köszönöm szépen
0