Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egy dobozban ötszáznál több és hatszáznál kevesebb egybevágó kiskockánk van...

Főoldal » Középiskola » Matematika
576
Egy dobozban ötszáznál több és hatszáznál kevesebb egybevágó kiskockánk van, amelyek minden éle 1 cm. A kiskockák mindegyikének felhasználásával egy nagy kockát építettünk.
Mekkora a nagy kocka felszíne és térfogata?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Azt tudjuk, hogy `x^3` ötszáz és hatszáz közé esik. `500≤x^3≤600`. És azt is tudjuk hogy `x` egész szám.
Ha most köbgyököt vonunk, mind az ötszázból, mind a hatszázból, akkor az egyenlőtlenségünk továbbra is igaz marad.
`7.937≤x≤8.434` ⇒ `x=8`
A nagy kocka felszíne: `A=6*8*8=384(cm²)`
A nagy kocka térfogata: `V=8*8*8=512(cm³)`
0