Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

A gerendán mérlegállásban álló tornásznő tömege 35kg

Főoldal » Általános iskola » Fizika
1138
a, Mekkora a tornásznő által a gerendára ható erő? (ez a 35kg? vagy 350 N?)
b, Mekkora erőt fejt ki a gerenda a tornásznőre?
c, Hogyan nevezik azt az erőt, amellyel a tornásznő hat a gerendára?
d, Mi ennek az erőnek az ellenereje, és mekkora az értéke?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
fizika
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
a.)
`F=m*g=35 \ kg*9,817 \ m/s^2=color(red)(343,595 \ N)`



b.)
Ugyan akkorát amekkorát a tornásznő a gerendára. Ugyan úgy `color(red)(F=343,595 \ N)`



c.)
`"Súlyerő"`



d.)
`"Normál erő"`
0