Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Hatványok

Főoldal » Középiskola » Matematika
651
Írjuk fel kisebb gyökkitevővel valamint hatványalakba az alábbi műveleteket.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
a.)
`(root(15)(5))^6=root(5)(5)^2=root(5)(5^2)=color(red)(5^(2/5))`



b.)
`root(8)(15^6)=root(4)(15^3)=color(red)(15^(3/4))`



c.)
`root(10)(3^5)=sqrt3=color(red)(3^(1/2))`



d.)
`root(27)((1/3)^45)=root(3)((1/3)^5)=color(red)((1/3)^(5/3))`
0