Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Hatvány alak

Főoldal » Középiskola » Matematika
812
Írjuk fel az alábbi műveletsorokat 3 hatványaként.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

2
a)
`³sqrt(3²)*⁴sqrt(3⁵)` törté alakítom: 32/3*35/4
32/3+5/4=323/12

b)
`(³sqrt(3⁴)*⁶sqrt(3⁵))/(³sqrt(9²))` azonos alapokra hozom.
számláló:
34/3+5/6=311/6
nevező:
34/3
311/6-4/3=33/6=31/2=`sqrt(3)`
1

Ezeket a képleteket szerintem a matek könyvedben is megtalálhatóak.
Módosítva: 2 éve
0