Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Anyagmennyiség számítás

Főoldal » Középiskola » Kémia
508
mekkora anyagmennyisegu 120 gramm fruktoz?
b)hany mol etánnak 630 gramm a tomege?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
1. m=120g
M=(12*6)+(1*12)+(16*6)=180g/mol
n=m/M=120/180=0,666mol
Remélem ezzel segítettem
1