Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

141
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
Azt tudjuk, hogy 2 fő beszél mindhárom nyelven.
Most vizsgáljuk meg, hogy két-két nyelven hányan beszélnek:
A németül és angolul 6-an beszélnek, de ez a szám tartalmazza azt a 2 embert, akik amúgy beszélnek még spanyolul. Tehát CSAK németül és angolul 4-en beszélnek.
A németül és spanyolul 3-an beszélnek, de ez tartalmazza a 2 embert, akik beszélnek még angolul is. Így CSAK németül és spanyolul 1 fő beszél.
Az angolul és spanyolul beszélő 2 fő egyben angolul is tud, így CSAK angolul és spanyolul nem beszél senki.
A 12 angolul beszélő ember között már számoltuk azokat akik más nyelvet is beszélnek így őket le kell vonni (2 három nyelvű, és 4 németül is beszélőt). Ezért csak angolul beszélők szám 6.
A 8 németül beszélő ember egy része beszél más nyelvet is, ezeket le kell vonni (2 három nyelvű 1 spanyolul is és 4 angolul is beszélő). Tisztán csak németül beszélők száma 1 fő.
Spanyolul 4 fő beszél, de ez tartalmazza a 2 embert akik mindhárom nyelven beszél valamint az 1 németül is beszélőt, ezét a csak spanyolul beszélők száma szintén 1.
Adjuk össze a fenti számokat.
6 fő csak angol, 1 fő csak német, 1 fő csak spanyol, 4 fő angolul és németül, 1 fő németül és spanyolul, 2 fő minden nyelven beszélő! 15 fő. Így a három nyelv egyikét sem beszélők száma 5 fő.
1