Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Hasonlóság, arányok

Főoldal » Középiskola » Matematika
387
Sziasztok! Valaki tud segíteni elmagyárzni es levezetni a feladatokat? Beteg vagyok és nem értem egyáltalán.
Az 1. És 2. feladat ugyanaz xd
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
9 cm / 3 cm = 3
3 cm * 3 = 9 cm
5 cm * 3 = 15 cm
6 cm * 3 = 18 cm
Tehát a második háromszög oldalai 9 cm, 15 cm és 18 cm hosszúak lesznek, ha a legrövidebb oldala 9 cm.

A második feladat ugyanígy, csak a két leghosszabb oldalt osztod el egyszer egymással és az eredményt szorzod.
Módosítva: 2 éve
-1