Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

SOS Fizika

Főoldal » Általános iskola » Fizika
318
Segítenétek légyszi?⬇️⬇️
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
Kétkarú emelő!
`(k₁)/(k₂)=(F₁)/(F₂)`
`(1,6m)/(0,4m)=(F₁)/(20N)` /mindkét oldalt szorozzuk `20N`-nal
`20N*(1,6m)/(0,4m)=F₁`
`F₁=80N`

Hasonló módon kell az egykarú emelőt is megoldani.
`(6m)/(3m)=(F₂)/(15N)`
`15N*(6m)/(3m)=F₂`
`F₂=30N`
1