Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika

Főoldal » Általános iskola » Fizika
335
1500w porszival porszizunk.10 percen át.az áram 45ft/kWh.mennyit fizetek az áramért?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Fizika

Válaszok

1
Azt tudjuk, hogy az `1500W=1,5kW`.
Most át kéne számolnunk a `10` percet órába. `10` perc`=1/6` óra.
És akkor már csak szorozni kell:
`1,5kW*1/6h*45Ft`/`kWh=11,25Ft`
0