Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segitseget kérnék

Főoldal » Általános iskola » Matematika
360
Előre is köszönöm a segítséget
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
1.)
`x*0,23+10*0,9=(x+10)*0,4`

`0,23x+9=0,4x+4`

`5=0,17x`

`color(red)(29,41=x)`




2.)
`t=s/(v_1-v_2)=(209 \ m)/(50 \ m/s-12 \ m/s)=color(red)(5,5 \ s)`




3.)
Első gép percenként `800/40=20 \ db`-ot készít el.
Második gép percenként `30 \ db`-ot készít el.

a.)
`600/20=color(red)(30 \ "perc") `


b.)
`600/30=color(red)(20 \ "perc") `


c.)
`600/(20+30)=color(red)(12 \ "perc") `




4.)
`0,08*(850-x)+0,24x=0,12*850`

`68-0,08x+0,24x=102`

`0,16x=34`

`color(red)(x_1=212,5)`



`x_2=850-212,5=color(red)(637,5)`
0