Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Segítség

Főoldal » Általános iskola » Matematika
612
Sziasztok kérlek segítsetek, szóval Egy felmérés során 100 embert megkerdeztek,hogy milyen forrásból szerzi a híreket. A következő eredmény született.
Tvből 65 ember
Rádióból 38 ember
Újságból 39 ember
Tvből és Rádióból 27 ember
Tvből és Újságból 20 ember
Rádióból és Újságból 9 ember
És mind a háromból 6 ember
Kell egy halmaz és abba bírni az adatokat
Kérdés: hányan nem szerzik a híreket egyik forrásból sem?
Hányan vannak akik egyik forrásból sem szerzik a híreket?
Valaszaitokat előre is köszönöm.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
segítség
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
Elég zagyva a megfogalmazás, de szerintem így értelmezendő:
  • TV is, esetleg más is: `65`
  • Rádió is, esetleg más is: `38`
  • Újság is, esetleg más is: `39`
  • TV is, rádió is, esetleg más is: `27`
  • TV is, újság is, esetleg más is: `20`
  • Rádió is, újság is, esetleg más is: `9`
  • TV is, rádió is, újság is: `6`
  • Csak TV és rádió: `27 - 6 = 21`
  • Csak TV és újság: `20 - 6 = 14`
  • Csak rádió és újság: `9 - 6 = 3`
  • Csak TV: `65 - 21 - 14 - 6 = 24`
  • Csak rádió: `38 - 3 - 21 - 6 = 8`
  • Csak újság: `39 - 14 - 3 - 6 = 16`
  • Bármi: `24 + 8 + 16 + 21 + 14 + 3 + 6 = 92`
  • Semmi: `100 - 92 = color(red)8`
1