Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika hazi! SOS!!!!!!

Főoldal » Középiskola » Fizika
1200
Mennyi a rezgesszama es periodusideje annak a hullamnak amelynek terjedesi sebessege 340 m/s es hullamhossza 0,5 m? Uj kozegbe hatolas kozben milyen jellemzoi valtoznanak ennek a hullamnak?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
`f=c/lambda=340/0.5=680Hz`

`T=1/f=1/680s~~1.47ms`

Új közegbe hatoláskor megváltozhat a terjedési sebesség és a hullámhossz, a frekvencia viszont állandó marad.
0