Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Egész számok

Főoldal » Középiskola » Matematika
378
Segítsek mert nem tudom
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Egész számok
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

3
Pedig ez elég egyszerű, és NAGYON fontos. Megpróbállak rávezetni.
a) (-4) + (-3)= először bontsd fel: mínusz és plusz az mínusz, tehát: (-4) - 3 = -7
b) (+5) + (-7)= +5 - 7 = (-2)
c) (-9) + (+8)= (-9) + 8= (-1)
Innentől már egyedül is menni fog. :)
Az i-től már kicsit combosabb.
i) (-7) + (+12) - (-6) + (-8) - (+11)= (-7) +12 + 6 - 8 - 11 = (-8)
A többit is hasonlóan kell megoldani. Még az l) feladatban jelenthet nehézséget a 0.
l) (+17) - (+24) - (-19) +0 - (-12)= 17 - 24 +19 +0 +12= 24
Remélem tudtam segíteni :)
1

Légyszíves irjatok mar le a megoldást többit is légyszíves
Módosítva: 2 éve
-1

d) (+7) + (+9)= 7+9= 16
e) (-8) - (-5)= (-8) + 5= (-3)
f) (-9) - (+6)= (-9) - 6= -15
g) (+7) - (-4)= 7+4= 11
h) (35) - (-9)= 35+9= 44 ( A 35 elé nem szükséges kitenni a +-t, mert pozitív szám.)
j) (-8) - (-3) + (+12) - (+5) - (-10)= (-8) +3 +12 -5 +10=12
k) (+15) - (+17) - (-18) -(-25) + (-14)= 15-17+18+25-14= 27
Ha bármi kérdésed lenne, nyugodtan írhatsz privátban! 1-3 munkanapon belül válaszolok :)
0