Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

V vektor első koordinátája

Főoldal » Felsőoktatás » Matematika
416
Írja fel a v(7;-7) vektort az a (2;-5) b(3;-4) vektorok alkotta bázisban. (sorrend fontos) Mi lesz ebben a bázisban a V vektor első koordinátája?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Felsőoktatás / Matematika

Válaszok

2
"Írja fel a `ul v(7;-7)` vektort az `ul a (2;-5)`, `ul b(3;-4)` vektorok alkotta bázisban."

Ha a sejtésem nem csal, akkor a feladat megoldása egy kétismeretlenes elsőfokú egyenletrendszer megoldására vezet, ami sorrendtől független.

Először is szögezzük le, hogy keresünk egy `(c, d)` számpárt, hogy `c*ul a+d*ul b=ul v` legyen. De ez sorrendtől független, mert a `d*ul b+c*ul a=ul v` is ugyanarra a megoldásra vezet. Annak, hogy `(c, d)` számpárnak csak az egyik elemét kérik sok értelme nincs, mert ez a közönséges számpár nem azonosítható egy lineáris tér `ul V` elemével, ami viszont egy rendezett számpár.
Ezen a tényen még a "betűcsere" sem változtat, mert `(c, d)=(d, c)`.

`{(2c,+,3d,=,7),((-5)c,+,(-4)d,=,-7):}`

Ennek levezetése nem jelenthet gondot, mert középiskola 9. osztályos feladat.
Gondolom Te is meg tudod csinálni. `c=-1` és `d=3` a megoldás.

Módosítva: 2 éve
0

Kedves diákok és tanulók!

Valamelyik nap anonymus43526 feltett egy 5 feladatból álló számelmélettel kapcsolatos feladványt. A feladványt sürgősséggel kérte és a mai napig nem reagált rá, ott hagyta mint eb a sz..át. Ezzel a nemtelen viselkedéssel nem tudok azonosulni. De azzal eljárással sem, hogy a megoldást a megoldó fehér betűkkel láthatatlan módba helyezi, mindadig amíg meg nem köszöni valaki. És egyre sűrűbben alkalmazzátok ezt az eljárást, komolyan veszélyeztetve, hogy ez a portál még sokáig létezzen. Fenti feladatra vissza térve én a megoldáson több órát dolgoztam. Még egyszerű matek feladvány megoldását sem könnyű LaTex nyelven megírni. Kérlek benneteket, hogy ezt is vegyétek figyelembe. Ha mindenáron meg akarjátok szivatni a feladatmegoldókat, akkor ezt egy másik portálon tegyétek. Köszönettel.
Módosítva: 2 éve
0