Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Segítség!

Ahhoz, hogy mások kérdéseit és válaszait megtekinthesd, nem kell beregisztrálnod, azonban saját kérdés kiírásához ez szükséges!

Magyar nyelv fogalmazás!

28
Valaki írna nekem egy másfél oldalas fogalmazást a megadottak alapján? Csatolva a kritérium.
Hasonlat ami benne legyen minimum 1:
Lustán nyúlt el mint egy alvó kígyó
Kék fénye villogott a magasban, mintha szentjánosbogarak röpkedtek volna
Sárgálott a keramitkocka mint az arany
Előre is köszönöm!
Ha esetleg igényelnéd segítek cserébe Töriben!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Magyar nyelv fogalmazás
0
Általános iskola / Magyar nyelv

Válaszok

1
Ezt a szöveget fel lehet használni, átírni vagy ahogy tetszik neked.

Csendes séta az éjszakában vagy Az Éjszaka titkai lehetnek címnek

Csendes nyári este volt, amikor a város kikapcsolt lámpáival együtt egyetlen fény forrása maradt az égen: a hold. A város utcái elcsendesedtek, csak a csendes szellő simogatta az emberi tevékenység nyomait. Ebben a nyugodt időszakban egy fiatal férfi sétált az ódon város utcáin, mintha egy régi regényből lépett volna elő.
A fiatalember lassan és lustán nyúlt el, ahogyan egy alvó kígyó kígyózik. A léptei könnyűek és halkak voltak, mintha nem akart volna felébreszteni semmit a körülötte lévő csendből. A sötétkék éjszakában járt, és halkan csendült a lépteinek zaja az üres utcákon.
A kék fénye a város peremén villódzott, mintha szentjánosbogarak röpkednének az égen. Ez a szikrázó fény egy modern művészeti installáció része volt, amely az éjszakai égboltot álmodta meg, és ebben a pillanatban a férfi úgy érezte, mintha egy másik világban járna. A kék szín ragyogása megfelelt a csillagoknak, amelyek ritkán tűntek fel a város fényei miatt.
Miközben tovább sétált, észrevett egy kis térkövezett teret. A keramitkockák sárgálltak, mintha az arany ragyogását próbálták volna utánozni. A fiatalember lehajolt, hogy közelebbről megvizsgálja az aranysárga színű kockákat. A lámpák világítása alatt még ragyogóbbnak tűntek, és az éjszaka sötétségében különleges kontrasztot alkottak.
Ahogyan a fiatalember tovább sétált az éjszakában, a kígyó hasonlat, a kék fény és az aranysárga keramitkocka mind olyan képekké váltak, amelyek örökre megmaradtak az emlékezetében. Ezek az apró részletek tették különlegessé az éjszakát, és megtanították neki, hogy a város szépsége és a csendje sokszor a legváratlanabb helyeken rejlik.
0