Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sziasztok! Légyszi segítsen valaki

Főoldal » Középiskola » Kémia
1289
Hány gramm víz keletkezik 40g 80 tömeg%-os metántartalmú földgáz elégésekor?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
A 40 gramm földgázban van `40·(80)/(100)=32` gramm metán. Ennek égése:
`CH_4+2O_2=CO_2+2H_2O`
Vagyis 1 mol metán elégetésekor keletkezik 2 mol víz.

1 mol metán tömege 12+4·1=16 gramm
Mivel 32 gramm metánunk van, az éppen 2 mol, amiből 4 mol víz keletkezik.

1 mol víz tömege 2·1+16=18 gramm, 4 mol-é ... szorozd be.
0