Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Nagyon sürgős!! Kémia házi feladatról lenne szó

Főoldal » Középiskola » Kémia
1242
Hány gramm metán elégésekor keletkezik 11g szén-dioxid ?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
CH4 + 2O2 --> CO2 + 2H2O

A szén-dioxid moláris tömege `12+2*16=44` g/mol, tehát 11 g szén-dioxid `1/4` molnak felel meg. A fenti, rendezett reakcióegyenletből kiolvasható, hogy szén-dioxidból és metánból ugyanannyi van, tehát a metán mennyisége is `1/4` mol.

A metán moláris tömege `12+4*1=16` g/mol, tehát `1/4*16=4` gramm metán égésekor keletkezik 11 g szén-dioxid.
1