Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Tud valaki segíteni fizikaból5?

Főoldal » Középiskola » Fizika
403
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
Mint minden ilyen csodálatos feladatot, így ezt is a dinamika alapegyenletével kell kezdeni!!

`SigmaF=m*a_(cp)`

Hogy milyen erő van a Nap és a Föld között? Hát, eléggé vonzó... lánykori neve: Gravitáció

`G*(m_F*M_N)/(R^2)=m_F*a_(cp)`

Mivel ugye a Föld kering a nap körül egy körpályán, így centripetális gyorsulással kell számolni.

`m_F`-el lehet egyszerűsíteni!!

Marad nekünk az, hogy:

`G*(M_N)/(R^2)=a_(cp)`

Ide beillesztjük a számokat

És megkapjuk, hogy

`a_(cp)=5,89*10^(-3)m/(s^2)`
0