Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Tud valaki segíteni fizikaból4?

Főoldal » Középiskola » Fizika
360
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
`SigmaF=m*a_(cp)`

A korongra hat egy surlódási erő és egy centripetális erő. A gravitációs erő azért elhanyagolható, mert hiába hat, nem befolyásolja, mert kiegyenlíti a korong álltali kényszererő.

`F_s=m*omega^2*r`

`m*g*μ=m*omega^2*r`

Egyszerüsítünk m-mel.

`omega=root()((g*μ)/r)`

`omega=4 1/s`
Módosítva: 2 éve
0