Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Tud valaki segíteni fizikából2?

Főoldal » Középiskola » Fizika
376
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
Dinamika alapegyenlete!

`a.`

`SigmaF=m*a`

Mivel a hasáb és a deszka egy rendszerben mozognak, így ugyanakkora lesz a gyorsulása.

`F_s=m*a`

`m*g*μ=m*a`

Egyszerűsítünk `m`-el.

`a=g*μ=10*0,4=4m/(s^2)`

Tehát a-nak kisebbnek kell lennie mint `4m/(s^2)`

`b.`

`SigmaF=m*a`

`F_s=m*a`

`F_s=2*1,5=3N`
0