Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Tud valaki segíteni fizikaból?

Főoldal » Középiskola » Fizika
365
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
a.)
`a=(m_1*g)/(m_1+m_2)=(0,5 \ kg*10 \ m/s^2)/(0,5 \ kg+2 \ kg)=color(red)(2 \ m/s^2)`


`F=m_2*a=2 \ kg*2 \ m/s^2=color(red)(4 \ N)`




b.)
`a=(m_1*g-mu*m_2*g)/(m_1+m_2)=(0,5 \ kg*10 \ m/s^2-0,2*2 \ kg*10 \ m/s^2)/(0,5 \ kg+2 \ kg)=color(red)(0,4 \ m/s^2)`


`F=m_2*a+mu*m_2*g=2 \ kg*0,4 \ m/s^2+0,2*2 \ kg*10 \ m/s^2=color(red)(4,8 \ N)`
0