Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kombinatorika

Főoldal » Középiskola » Matematika
468
32 lapos magyar kártyából hányféleképpen lehet 4 lapot húzni? hány esetből lesz 4 lap közül legalább egy piros?
Tudnátok nekem segíteni ebben a feladatban?
Előre is köszönöm!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`C_34^4=(32!)/(4!*(32-4)!)=color(red)(35.960)`


`C_24^4=(24!)/(4!*(24-4)!)=color(red)(10.626)`
0