Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

5 férfi és 4 nő lép be egy terembe

Főoldal » Középiskola » Matematika
1078
a.) Hányféle sorrendben jöhetnek be az ajtón?
b.) Hányféle sorrendben jöhetnek be, ha először a nők jönnek, és ha minden nő bejött, akkor utánuk a férfiak?
c.) Hányféle sorrendben jöhetnek, ha először a férfiak jönnek, és utánuk a nők?
d.) Hányféle sorrendben jöhetnek be, ha felváltva jönnek, először férfi, utána nő, majd megint férfi, és így tovább?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A) 9*8*7*6*5*4*3*2*1=9!=362 880
B) 4*3*2*1*5*4*3*2*1=4!*5!=2 880
C) 5*4*3*2*1*4*3*2*1=5!*4!=2 880
D) 5*4*4*3*3*2*2*1*1=2880
0