Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Kérlek segítsetek !!

Főoldal » Középiskola » Kémia
674
Hány tömeg% szenet, hidrogént és oxigént tartalmaz a C3H8O összegképletű oxigén tartalmú szénvegyület?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Kémia

Válaszok

1
Az egyes elemek atomtömege:
C: 12 g/mol
H: 1 g/mol
O: 16 g/mol

A teljes molekula moláris tömege:
`3*12+8*1+1*16=60` g/mol

Tehát az egyes elemek aránya:
C: `(3*12)/60=0.6=60%`

H: `(8*1)/60=0.1333=13.33%`

O: `(1*16)/60=0.2667=26.67%`
0