Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Töri kölcsönös elrettentés

140
Valaki kitudná fejteni nekem mi volt a kölcsönös elrettentés időszaka? A következő szóknak szerepelniük kell: Egyesült Államok, nukleáris fegyver, szuperhatalom, pusztulás, környezeti katasztrófa,Szovjetunió (választ előre is köszönöm)
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Történelem

Válaszok

1
A kölcsönös elrettentés időszaka a hidegháború egyik fő jellemzője volt, és a következő elemeket tartalmazta:
Egyesült Államok és Szovjetunió: A hidegháború két főszereplője, amelyek a világ két vezető szuperhatalmává váltak.
Nukleáris fegyverek: A hidegháború során mind az Egyesült Államok, mind a Szovjetunió rendkívül nagy mennyiségű nukleáris fegyvert fejlesztett ki és tartott fenn. Ezek a fegyverek képesek voltak pusztító környezeti katasztrófákat okozni.
Szuperhatalom: Az Egyesült Államok és a Szovjetunió szuperhatalomként voltak ismertek, mivel jelentős politikai, gazdasági és katonai befolyással rendelkeztek a világon.
Pusztulás: A hidegháború során az Egyesült Államok és a Szovjetunió közötti konfliktusok veszélyeztették a világ pusztulását, különösen a nukleáris háborúval kapcsolatos fenyegetések miatt.
Környezeti katasztrófa: A nukleáris fegyverek használata vagy balesetek esetén környezeti katasztrófák alakulhattak volna ki, mivel a radioaktív sugárzás és szennyezés súlyos hatásokat gyakorolhat az élővilágra és az ökoszisztémákra.
A kölcsönös elrettentés lényege az volt, hogy mindkét szuperhatalom tisztában volt a másik által rendelkezésre álló hatalmas nukleáris erejével, és úgy vélték, hogy ha bármelyik fél először támadna, akkor a másik fél is megtámadná, ami végzetes következményekkel járna mindkét fél számára. Ezért mindkét fél visszatartó erőként tekintett a nukleáris fegyverekre, és ez hozzájárult a hidegháború során elkerült háborúhoz közvetlenül az Egyesült Államok és a Szovjetunió között. Azonban ez a periódus egyben veszélyes és feszült időszakot is jelentett a világtörténelemben.
1