Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
376
Képet csatoltam.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, Matematika
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
a.)
`d=(a_n-a_k)/(n-k)=(25-13)/(7-3)=color(red)(3)`

`a_1=a_3-2d=13-2*3=color(red)(7)`



b.)
`S_40=((2a_1+(n-1)*d)*n)/2=((2*7+(40-1)*3)*40)/2=color(red)(2.620)`
1