Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matek

Főoldal » Középiskola » Matematika
384
Képet csatoltam.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
matek, Matematika
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`a_100=a_1+99d=-3+99*(-17)=color(red)(-1.686)`




`a_n=a_1+(n-1)*d`

`-666=-3+(n-1)*(-17)`

`-666=-3-17n+17`

`-666=14-17n`

`680=17n`

`color(red)(40=n)`


Tehát eleme, mégpedig a 40.-ik tagja.
1