Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Fizika- gázok

Főoldal » Középiskola » Fizika
1048
Hány mol az az ideális gáz, amelynek nyomása 200 kPa, térfogata 66, 48 dm3
, hőmérséklete 150°C?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
Nyomás: `p=200kPa=200000Pa`
Térfogat: `V=66.48 dm^3=0.06648 m^3`
Hőmérséklet: `T=150°C=423K`

Állapotegyenlet: `pV=nRT`, kifejezve az anyagmennyiséget: `n=(pV)/(RT)=(200000*0.06648)/(8.31*423)~~3.78mol`
1