Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Számtani sorozat feladatok

Főoldal » Középiskola » Matematika
350
Köszi a segítséget előre is
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
1.)
`a_10=a_1+9d=15+9*1/4=color(red)(17,25)`


`S_30=((2a_1+(n-1)*d)*n)/2=((2*17,25+(30-1)*1/4)*30)/2=color(red)(558,25)`





2.)
`d=(a_n-a_k)/(n-k)=(50-38)/(10-7)=color(red)(4)`

`a_1=a_n-(n-1)*d=50-(10-1)*4=color(red)(14)`

`a_50=a_1+49d=14+49*4=color(red)(210)`

`S_30=((2a_1+(n-1)*d)*n)/2=((2*14+(30-1)*4)*30)/2=color(red)(2.160)`
1