Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika 9. osztály

Főoldal » Középiskola » Matematika
330
Egy társaságban összesen 105 kézfogás történt. Hány emberből áll a társaság, ha mindenki, mindenkivel kezet fogott?

Kérlek számolás menetét is írjátok le!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`(n*(n-1))/2=105`

`n*(n-1)=210`

`n^2-1n=210`

`n^2-n-210=0`


`n_(1,2) = (-b+-sqrt(b^2-4ac))/(2a)=(1+-sqrt((-1)^2-4*1*(-210)))/(2)={(color(red)(n_1=15)) , (cancel(n_2 =-14)):}`


Tehát 15-en voltak.
1