Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Ki tudja a választ? Fizika 10. osztály

Főoldal » Középiskola » Fizika
454
1. Ki tudja mellékszámításokkal együtt megoldani ezeket a feladatokat,hogy érthető legyen?
Q1=10 a mínusz 3-on C
Q2= 10 a mínusz 4-en C
r=2m
k= 9x10 a kilencediken Nnégyzetméter˛/C2
Fc=?

2.
Q1=Q2
r=10m
Fc=100N
k=9x10 a kilencediken Nnégyzetméter/C2
Q=?

3.
Q1=2x10 a mínusz 6-on C
Q2=3x10 a mínusz 8-on C
Fc= 68N
k= 9x10 a kilencediken N négyzetméter/C2
r=?


Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Fizika

Válaszok

1
1.)
`F=k*(Q_1*Q_2)/r^2=9*10^9 \ (Nm^2)/C^2*(10^-3 \ C*10^-4 \ C)/((2 \ m)^2)=color(red)(225 \ N)`



2.)
`Q_(1,2)=(F*r^2)/(k)=(100 \ N*(10 \ m)^2)/(9*10^9 \ (Nm^2)/C^2)=color(red)(1,dot11 \*10^-6 \ C)`



3.)
`r=sqrt((Q_1*Q_2)/(F*k))=sqrt((2*10^-6 \ C*3*10^-8 \ C)/(68 \ N*9*10^9 \ (Nm^2)/C^2))=color(red)(3,13*10^-13 \ m)`
1