Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Terület számítás

Főoldal » Középiskola » Matematika
424
Sziasztok! Ezek lennének a feladatok. Köszönöm előre is.

1, Számold ki és ábrázold!
van egy szabályos sok szögünk oldalai 6cm hosszúak és a közbezárt szög az pedig 140°
a, mekkora a területe
b, hány átlója van?

2, Számítsuk ki a szabályos:
a, hatszög
b, nyolcszög
c, tízszög
területét ha oldalai 12 cm hosszúak!


nagyon szépen köszönöm előre is
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
1.)
A 9 szögnek vannak 140°-os szögei.

a.)
`T=(n*a^2*cot \ (180°)/n)/4=(9*6^2*cot \ (180°)/9)/4=color(red)(225,55 \ cm^2)`


b.)
`"Átlók száma"=(n*(n-3))/2=(9*(9-3))/2=color(red)(27 \ db)`





2.)
a.)
`T=(n*a^2*cot \ (180°)/n)/4=(6*12^2*cot \ (180°)/6)/4=color(red)(374,12 \ cm^2)`


b.)
`T=(n*a^2*cot \ (180°)/n)/4=(8*12^2*cot \ (180°)/8)/4=color(red)(695,29 \ cm^2)`


c.)
`T=(n*a^2*cot \ (180°)/n)/4=(10*12^2*cot \ (180°)/10)/4=color(red)(1107,97 \ cm^2)`
0