Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Hogy kell megoldani?

Főoldal » Általános iskola » Kémia
424
Készítsen 0,1 mol/dm3 KI oldatból 100,00 cm3, 0,01 mol/dm3-es koncentrációjú oldatot!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Kémia

Válaszok

1
Szia

A végén kapsz V=100 cm^3=0.1 dm^3
és c=0.01 mol/dm^3
oldatot

c=n/V
n=c*V=0.01*0.1=0.001 mol oldott anyagnak kell lennie benne a végén, de ezt az eredeti 0.1 mol/dm^3-is oldatból szeded, így megnézed, hogy ennek mekkora térfogatában van ennyi oldott anyag:
c=n/V
V=n/c=0.001/0.1=0.01dm^3-ben van ennyi, azaz 10 cm^3 ilyen oldatban.

A válasz: a 0.1 mol/dm^3-s oldatból kiveszel 10 cm^3-t majd ezt 100 cm^3-re higítod desztvizzel.

Esetleg kérdésed van, nyugodtan írj!
0