Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Gráfelmélet

Főoldal » Középiskola » Matematika
452
Hány fős az a társaság ahol 120 kézfogás történt és mindenki mindenkivel kezet fog?
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
A következő képlettel számolhatunk:
n(n-1)/2 = 120
n(n-1) = 240
Most próbáljuk meg olyan két egész számot találni, amelyek szorzataként 240-et kapunk, és közöttük 1 a különbség.
Ez a 16 * 15 = 240
Tehát ebben a társaságban 16 ember van.
0