Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Csatoltam a képet.

Főoldal » Középiskola » Matematika
420
Első fokú egyenletrendszerek. Valaki tudna segíteni a d feladatban.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
Csatoltam a képet., Első fokú egyenletrendszerek., A d feladat
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`{(-30x+8y=122),(-3x+y=10):}=>{(-30x+8y=122),(30x-10y=-100):}`

`-30x+8y+30x-10y=122-100`

`-2y=22`

`color(red)(y=-11)`



`-3x+(-11)=10`

`-3x=21`

`color(red)(x=-7)`


A feladatot fehér színnel oldottam meg. Amennyiben megoldásnak jelölöd a választ elérhetővé teszem rendesen is. Előre is köszönöm :)
Módosítva: 2 éve
0