Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Sziasztok! valaki tudna segiteni? elore is koszonom!

Főoldal » Középiskola » Matematika
418
csatoltam a feladatot
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
a.)
`m_a=sqrt(25^2-((13,4)/2)^2)=color(red)(24,09 \ cm)`



b.)
`cosalpha=(25^2-(13,4^2+25^2))/(-2*13,4*25)=>color(red)(alpha=74,45°)`



c.)
`beta=180°-2*alpha=180°-2*74,45°=color(red)(31,1°)`



d.)
`K=a+2*b=13,4+2*25=color(red)(63,4 \ cm)`



e.)
`T=(a*m_a)/2=(13,4*24,09)/2=color(red)(161,4 \ cm^2)`

Az általad adott megoldás hibás ez a helyes.



f.)
`r=(2T)/(K)=(2*161,4)/(63,4)=color(red)(2,55 \ cm)`



g.)
`R=(a*b^2)/(4T)=(13,4*25^2)/(4*161,4)=color(red)(12,97 \ cm)`

Az általad adott megoldás hibás ez a helyes.
1