Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Marematika

Főoldal » Középiskola » Matematika
430
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
1.)
a.)
`{(x=(y-5)*3.500),(x=(y-2)*3.000):}`

`(y-5)*3.500=(y-2)*3.000`

`3.500y-17.500=3.000y-6.000`

`500y=11.500`

`y=23`


`x=3.000*23-6.000=color(red)(63.000 \ Ft)` volt a busz kötség.


b.)
`(63.000)/23=color(red)(2.740 \ Ft)`





2.)
`{(3x+14y=99.000),(3x*"0,8"+14y*2/3=70.800):}={(3x+14y=99.000),(36x+140y=1.062.000):}=>{(-36x-168y=-1.188.000),(36x+140y=1.062.000):}`

`-36x-168y+36x+140y=-1.188.000+1.062.000`

`-28y=-126.000`

`color(red)(y=4.500 \ Ft)` - ba került egy darab szék.


`3x+14*4.500=99.000`

`color(red)(x=12.000 \ Ft)` - ba került egy darab asztal.





3.)
`{((x+2)*(y+2)=68+xy),((x+1)*(y-1)=xy-9):}=>{(2x+2y=64),(-x+y=-8):}=>{(x+y=32),(-x+y=-8):}`

`x+y-x+y=32-8`

`2y=24`

`y=12` egység.


`-x+12=-8`

`-x=-20`

`x=20` egység.


`K=2*(y+y)=2*(12+20)=color(red)(64)` egység a téglalap kerület.
0