Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Matematika rombusz felszíne, alapterülete, magassága?

Főoldal » Középiskola » Matematika
421
A rombuszt kellene már csak megoldani, a másik kettő kész de ez valahogy már nem jön össze.
Az alapterülete, felszíne és a térfogata kellene!
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
1
Középiskola / Matematika

Válaszok

1
`T_a=a^2*sinalpha`

`T_a=52^2*sin60°≈2342` `mm^2`

`V=T_a*M`

`V=2342*85=199070` `mm^3`

`T_p=4*52*85=17680` `mm^2`

`A=2T_a+T_p`

`A=2*2342+17680=22364` `mm^2`
1