Keresés


Toplista

Toplista
  • betöltés...

Magántanár kereső

Ha szívesen korrepetálnál, hozd létre magántanár profilodat itt.
Ha diák vagy és korrepetálásra van szükséged, akkor regisztrálj be és írd meg itt, hogy milyen tantárgyban!

Magyarázattal ha lehetséges!

Főoldal » Általános iskola » Matematika
400
Csatoltam képet.
Jelenleg 1 felhasználó nézi ezt a kérdést.
0
Általános iskola / Matematika

Válaszok

1
1.07
A halmazábráról minden leolvasható.
a) 11+4+7+8=30
b) 11 + 8 = 19
c) 11 + 7 = 18
d) 7 + 11 + 8 = 26
e) 7 + 8 = 15
f) 4 + 8 = 12

1.08

1. Két gyerek a három halmazból (B, Sz, W) egyikbe sem kerül bele, viszont az osztály része így a 8.a halmazban benne van.
2. Csak B halmazba 2 gyerek megy, a csak B és W metszetébe 13 - ( 2 + 3 + 7) = 1 gyerek
3. Csak W és Sz metszete 12 - 7 = 5

a) 2 + 2 + 1 + 3 + 7 + 4 + 6 + 5 = 30
b) 1 + 7 + 6 + 5 = 19
c) 2 + 2 + 1 + 6 = 11
d) 3 + 4 + 7 + 5 + 6 + 1 =26
e) 7 + 1 = 8
0